Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος Πάλλης γεννήθηκε το 1979 στη Μυτιλήνη. Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Από το 2004 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως φαρμακοποιός διατηρεί φαρμακείο στη Μυτιλήνη.

Πάνω μια δεκαετία έχει πρωτοστατήσει σε Κοινωνικά Κινήματα υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και προστασίας του Περιβάλλοντος.

Από το 2008 εκλέγεται ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας». Υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2010-2014 ενώ επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014. Υπηρέτησε ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΛ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Λέσβου.

Κοινοβουλευτικό Έργο

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 συμμετέχει:

• Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

• Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων

• Στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Χάραξη Μακροπρόθεσμης Εθνικής Στρατηγικής για το Φάρμακο, στην οποία συζητούνται τα ζητήματα της συνταγογράφησης, τιμολόγησης, αποζημίωσης, έρευνας και ανάπτυξης, διαμόρφωση της ζήτησης και Διασφάλισης της Διαθεσιμότητας του φαρμάκου.

• Στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Ενώ έχει συμμετάσχει στα ακόλουθα διεθνή φόρα:

• Ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Ν.Α. Ευρώπης (Parliamentary Assembly of South-East European Cooperation Process – SEECP PA)

• Στην Διακοινοβουλευτική συνδιάσκεψη «Μεταμοσρφώνοντας τα Δυτικά Βαλκάνια: Η κοινοβουλευτική διάσταση στο μέλλον της διαδικασίας προσχώρησης στην ΕΕ»

• Σε επίσκεψη στην Ελβετία για ενημέρωση διεθνούς αντιπροσωπίας για την υπόθεση Novartis.

• Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση, συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.