Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την ΠΝΠ παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ (vid)

«Έχουμε στα χέρια μας ένα Νομοσχέδιο για την κύρωση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στην εκπνοή του 2018, ρυθμίζοντας τρία κρίσιμα ζητήματα:

• την προστασία της πρώτης κατοικίας
• το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό
• το μεταφορικό ισοδύναμο.

Πρόκειται για μια εξαιρετική νομοθετική διαδικασία που στόχο έχει τη στήριξη του Κράτους Πρόνοιας. Συγκεκριμένα μέτρα προς όφελος των Πολιτών. Όχι στο όνομα ενός αόριστου δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και υπέρ των Νησιών που πλήττονται από τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από τις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη. Είναι τα απόνερα της οικονομικής κρίσης που η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει.»

Δείτε παρακάτω την εισήγηση του Γ. Πάλλη για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών υποθέσεων: «Κύρωση της από 31 Δεκεμβρίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν. 3869/2010 (Α΄130), παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» του ν. 4551/2018».

Εισήγηση στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών υποθέσεων

❝Έχουμε στα χέρια μας ένα Νομοσχέδιο για την κύρωση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στην εκπνοή του 2018, ρυθμίζοντας τρία κρίσιμα ζητήματα:• την προστασία της πρώτης κατοικίας• το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό • το μεταφορικό ισοδύναμο.Πρόκειται για μια εξαιρετική νομοθετική διαδικασία που στόχο έχει τη στήριξη του Κράτους Πρόνοιας. Συγκεκριμένα μέτρα προς όφελος των Πολιτών. Όχι στο όνομα ενός αόριστου δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και υπέρ των Νησιών που πλήττονται από τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από τις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη. Είναι τα απόνερα της οικονομικής κρίσης που η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει❞Η εισήγηση μου για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών υποθέσεων: «Κύρωση της από 31 Δεκεμβρίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν. 3869/2010 (Α΄130), παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» του ν. 4551/2018»

Posted by Γιώργος Πάλλης – Giorgos Pallis on Thursday, January 31, 2019

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *